Deze site vereist Javascript om goed te kunnen functioneren. Gelieve Javascript toe te staan in uw browseropties.
 

Minerant 2017

mineralen, fossielen en schelpen

Antwerp expo - hall 3
06 mei 2017 07 mei 2017

10:00 - 18:00

Toegang: iedereen - 4 €, -12j : gratis; inkom gratis mits registratie op website
Organisator: Mineralogische Kring Antwerpen vzw

 

 

Tijdens Minerant stellen de exposanten mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen afkomstig uit alle hoeken van de wereld tentoon. Op de ruim 400 lopende meter tafels vinden we ook boeken, microscopen, gereedschap enz. 

Zelf mineralen vinden is tof (daarvoor organiseert MKA “kaptochten”).  Maar wat heeft men gevonden ? Van de ruim 4000 mineralen die in de natuur voorkomen, zijn er maar een 250 die op het zicht te determineren zijn. Voor de andere heeft MKA een heel gamma toestellen ter beschikking : van loupes en microscopen tot meer gesofisticeerde polarisatie- en edelsteenmicroscopen, spectrometers, … Het gebruik van deze toestellen wordt doorlopend gedemonstreerd én toegepast om úw onbekende mineralen en edelstenen te determineren. Breng ze mee naar Minerant en los uw raadsels op !

Bariet is een tamelijk veel voorkomend mineraal dat prachtige kristallen vormt, soms wel tientallen centimeters groot. In België werden mooie kristallen gevonden in een groeve in Fleurus, in de meeste kalksteengroeven in de Ardennen en de laatste jaren ook centimetergrote kristallen in Lompret.  Bariet is een zwaar mineraal dat vele industriële toepassingen heeft o.a. bij diepe boringen, contraststof voor radiografieën in de kliniek, in speciale papiersoorten, …  Prachtige barietkristallen zijn dit jaar te bewonderen op de tentoonstelling “Bariet kristallen uit de hele wereld”.

Er zal dus weer véél te doen zijn op MINERANT, : zeker weer niet te missen ! Voor álle leeftijden !

 

 


Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer