Deze site vereist Javascript om goed te kunnen functioneren. Gelieve Javascript toe te staan in uw browseropties.
 

Minerant 2018

mineralen, fossielen en schelpen

Antwerp expo - hall 3
05 mei 2018 06 mei 2018

10:00 - 18:00

Toegang: iedereen - 4 €, -12j : gratis; inkom gratis mits registratie op website
Organisator: Mineralogische Kring Antwerpen vzw

 

 

Tijdens Minerant stellen de exposanten mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen afkomstig uit alle hoeken van de wereld tentoon. Op de ruim 400 lopende meter tafels vinden we ook boeken, microscopen, gereedschap enz. 

Zelf mineralen vinden is tof.   Maar wat heeft men gevonden ? Van de ruim 4000 mineralen die in de natuur voorkomen, zijn er maar een 250 die op het zicht te determineren zijn. Voor de andere heeft MKA een heel gamma toestellen ter beschikking : van loupes en microscopen tot meer gesofisticeerde polarisatie- en edelsteenmicroscopen, spectrometers, … Het gebruik van deze toestellen wordt doorlopend gedemonstreerd én toegepast om úw onbekende mineralen en edelstenen te determineren. Breng ze mee naar Minerant en krijg alle informatie aan de stand van de werkgroepen determinatie en edelsteenkunde !

De Mineralogische Kring Antwerpen viert dit jaar haar 55ste verjaardag ! Dit vieren we o.a. met zélf goudpannen tijdens MINERANT, een leuke activiteit voor jong en oud.  Effectief goud vinden gegarandeerd !


De Deccan Traps in Indië zijn een oud gesteente van vulkanische oorsprong.  Naast decoratieve zeoliet mineralen komen er nog heel wat andere mineralen voor die tijdens de tentoonstelling te bewonderen zijn.

Voor beginnende verzamelaars zijn er gratis mineralen beschikbaar en elk uur wordt een prachtig mineraal verloot onder de aanwezigen.

Er zal dus weer véél te doen zijn op MINERANT, dus : zeker weer niet te missen ! Voor álle leeftijden !

 

 


Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer