Deze site vereist Javascript om goed te kunnen functioneren. Gelieve Javascript toe te staan in uw browseropties.

Bedankt voor uw steun

Eric EverardBeste vrienden,

Zoals u wellicht weet, werd Marc Dubois, CEO van de groep Spadel, afgelopen woensdag 8 januari verkozen tot ‘Manager van het jaar 2013’. Ik wil hem van harte feliciteren met deze welverdiende titel, extra bewonderenswaardig omdat het niveau van de 9 genomineerden uitzonderlijk hoog lag!

Ik neem deze gelegenheid te baat om u te bedanken voor uw steun tijdens de verkiezingen van vorig jaar, maar ook – en voornamelijk – voor uw enthousiasme en bijdrage tijdens het boeiende en goed gevulde jaar dat daarop volgde.

Tijdens mijn benoeming als Manager de l’Année, zei ik al dat het mijn prioriteit was om mensen, en vooral jongeren, warm te maken voor het ondernemerschap. Het zou pretentieus zijn te beweren dat ik volledig in dat opzet geslaagd ben, maar één ding kan ik wel met zekerheid zeggen: de wil om de schouders te zetten onder het ondernemerschap was duidelijk zichtbaar in de talrijke voordrachten die ik gaf als ‘Manager de l’Année 2012’. Na dit uiterst boeiende jaar dat rijkelijk gevuld was met ervaringen, ontmoetingen en inzichten ben ik meer dan ooit optimistisch en ervan overtuigd dat het ondernemerschap een essentieel onderdeel vormt van onze economie, onze maatschappij en onze persoonlijke ontplooiing.

Ik blijf echter wel realistisch en besef heel goed dat wil en talent niet voldoende zijn. De weg van het ondernemerschap ligt nu eenmaal bezaaid met risico’s, struikelblokken en hindernissen. Enerzijds wordt de onderneming op heel wat vlakken ondersteund: talrijke organisaties en nuttige initiatieven werden in het leven geroepen om de ontwikkeling van een onderneming bij te staan. Anderzijds zijn er weinig of zelfs helemaal geen initiatieven die oog hebben voor de ondernemer zelf. En laat het nu net die persoon zijn die we niet uit het oog mogen verliezen, want het is hij die afstand doet van zijn werkloosheidsuitkering, zijn wachttijd of zijn salaris, enkel en alleen om zijn project te kunnen realiseren. Daarom stelde ik aan onze (toekomstige) verkozenen het ‘OSER-plan’ voor. Dat plan houdt in dat de kandidaat-ondernemer tijdens het opstartjaar van zijn bedrijf een maandelijkse beurs van € 1000 krijgt. Ik ben ervan overtuigd dat als we vandaag de toekomstige ondernemers aanmoedigen om de sprong te wagen, we morgen meer werkgevers hebben die op hun beurt werk zullen creëren op de Belgische arbeidsmarkt!

Alhoewel ik vandaag de fakkel vrijwillig doorgeef, zal ik mij blijven inzetten om het ondernemersvuur brandende te houden!

Graag bedank ik u nog eens voor uw steun en wens ik u een prachtig 2014 toe dat hopelijk bezaaid is met interessante toekomstperspectieven.

Eric

 

© Foto Frédéric Raevens

 
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer