Deze site vereist Javascript om goed te kunnen functioneren. Gelieve Javascript toe te staan in uw browseropties.

Eric Everard is 'Manager de l’année 2012'

Artexis is trots aan te kondigen dat de jury van het Waalse business en financieel magazine Trends-Tendances, Eric Everard benoemd heeft tot ‘Manager de l’Année 2012’.

       

Eric Everard is voorzitter en oprichter van Artexis Group, het overkoepelende bedrijf van Artexis Belgium, Artexis Nordic en easyFairs. De award is uitgereikt in Brussels Expo, op woensdag 9 januari 2013, in het bijzijn van 1200 gedistingeerde gasten, waaronder onze Eerste Minister Elio Di Rupo en Paul Bulcke, CEO Nestlé.

“Ik ben verheugd om toe te geven dat ik deze award nooit gewonnen zou hebben zonder het harde werk en de steun van mijn vrienden en collega’s bij Artexis Group,” zegt Everard. Hij voegt toe dat hij dit ‘spotlight moment’ wil gebruiken om ‘ondernemerschap’ in België en Europa te promoten”.

Roularta Media Group, dat o.a. Trends-Tendances uitgeeft, gaf volgende verklaring:

Eric Everard slaagde erin een bedrijf met Belgische roots op te bouwen dat expohallen beheert en beurzen organiseert in meer dan tien Europese landen. Dit is een uniek verhaal in een sector gedomineerd door Duitse en Britse spelers. Ondanks de economische crisis schreef Artexis Group, dit jaar 15 jaar in business, een groei van 14% op haar conto. Het bedrijf behaalde ook een Ebitda van € 8.2 miljoen, een stijging van 32%. “We zijn zeer trots, zeker omdat de resultaten van 2013 in dezelfde richting lijken te gaan,” zegt Everard.

De groei is vooral het resultaat van de lancering van 15 nieuwe beurzen, vooral in het buitenland, in 2012. B2B-beurzen, zoals de easyFairs-vakbeurs StocExpo (hydrocarbon opslag) in Londen, worden ‘gekloond’ in Singapore, Calgary en later ook in Istanbul.

“Dit is in lijn met onze strategie,” legt Eric Everard uit. “We creëren hoog-gepositioneerde en leidinggevende B2B-beurzen, die we klonen met als doel om 50% van die exposanten mee te nemen aan boord op verschillende beurslocaties.”

Deze wens om uit te breiden over de Belgische grenzen heen, resulteerde in 2012 ook in de oprichting en overname van twee expohallen in Zweden (Stockholm en Malmö). Artexis Group neemt het beheer van deze 15,000 m² grote venues in handen voor een periode van 20 jaar. Het is de eerste keer dat het bedrijf dat ook Namur expo, Namur Palais des Congrès, Flanders expo in Gent en Antwerp expo uitbaat, zijn activiteiten naar het buitenland verlegt.

Uitdagingen voor 2013

Eric Everard doelt erop om zijn groeistrategie te volgen, door het beheer van twee nieuwe hallen aan zijn portfolio toe te voegen. Hij hoopt er eveneens op om tien nieuwe beurzen over te nemen of te lanceren, met focus op emerging economies. De huidige crisis vereist dat Everard zijn beursaanbod blijft innoveren en verbeteren. “We kunnen niet langer alleen maar standen verkopen. We moeten er middenin staan en het accent leggen op inhoud, bijvoorbeeld met conferenties, om een onvergetelijke ervaring te creëren voor de bezoeker.”

Artexis Group geeft binnenkort een Activity Report uit over zijn activiteiten in 2011-12. Een sneak peak vindt u hier.
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer