Antwerp Expo kiest voor duurzaamheid 

Met de installatie van zonnepanelen op het dak van Hal 1, ledverlichting in onze hallen en kantoren en laadpalen voor elektrische wagens zetten we opnieuw een grote stap richting duurzame events. En de toekomst? Die ziet er niet alleen rooskleurig, maar ook groen uit!

 

Energiezuinige eventlocatie

Op het dak van Hal 1 – gelegen aan de kant van de Jan Van Rijswijcklaan – vind je sinds vorige zomer 991 ofwel zo’n 4.000 m2 zonnepanelen. Na een uitvoerige studie bleek het dak van deze hal zeer geschikt om zonnepanelen te plaatsen. Vandaag brengen de zonnepanelen zo’n 400 kWp op, goed voor ons volledige energieverbruik!

Daarnaast vervingen we begin dit jaar alle verlichting in onze hallen en kantoren door ledverlichting. We wekken met andere woorden deels onze eigen energie op én we verbruiken steeds minder energie.

Duurzaam reizen

Om bezoekers, exposanten en organisatoren te stimuleren om duurzaam naar Antwerp Expo te reizen, installeerden we 6 laadpunten op de exposanten- en bezoekersparking. Zo laad je je elektrische wagen snel en gemakkelijk op terwijl je een event bij ons bezoekt, helpt met de op- of afbouw van je stand of een afspraak hebt in onze kantoren.

Kom jij binnenkort naar Antwerp Expo? Met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of met de wagen; hier ontdek je jouw ideale route.

Een groene toekomst

Ook in de toekomst blijven we acties ondernemen voor duurzame events. Het aantal laadpunten zal in de nabije toekomst verdubbeld worden en we plaatsen deze zomer een nieuwe stookinstallatie in Hal 2 en Hal 3. Die zal ervoor zorgen dat we de temperatuur in de hallen beter kunnen monitoren, wat het comfort van bezoekers, organisatoren en exposanten zal verhogen.

Benieuwd hoe jij – bezoeker, exposant of organisator – jouw bezoek aan Antwerp Expo duurzamer kan maken?

Scroll naar top